Ulige Numres

Vinklub

Livet er for kort til dårlig vin

El Grillo y La Luna Grillo 2014

Distrikt: Somontano Spanien
Drue: Cabernet Sauvignon Grenache Merlot Syrah
Styrke: 15 %
el_grillo_y_la_luna_grillo

Topvinen Grillo er produceret af 44% Syrah, 35% Cabernet Sauvignon, 14% Garnacha og 7% Merlot. Druerne er manuelt høstet fra vingårdens bedste vinmarker i den nordøstlige region Somontano. Druerne er høstet ved optimalt modenhed, som varierer fra de forskellige sorter og områder. Høsten er foregået fra midt september til slut oktober. Efter ankomst til vingården, bliver druerne afstilket og gennemgås igen, for at sikre at det kun er optimalt modne druer der anvendes til denne vin. Herefter kold maceration i 5 dage, for at udtrække farve og aroma. Herefter gærer vinen og efterfølgende forbliver vinen i kontakt med druekvaset i 30 dage. Slutlig malolaktisk gæring, inden vinen flyttes til små franske egetræsfade i 13 måneder.

Dyb, mørk kirsebærrød farve, med violette kanter. Elegant og udtryksfulde aromaer af modne røde frugter, peber, lidt balsamico og hints af lækre fadnoter. Smagen er meget fyldig, intens og afrundet med bløde tanniner. En helt perfekt balance mellem vinens elementer, som giver udtrykket af en kraftfuld vin, som samtidigt er nem at drikke. Eftersmagen med sin intense frugt, krydder og fadnoter, bliver hængende meget længe.

Server vinen v/ 16-17 grader. Server den til en gourmet middag, til slagterens bedste kød af f.eks. okse, lam eller vildt. Giv gerne vinen 1 times luft inden servering.

Hvad mener du?

Skriv om vinen - eller andre vine i bloggen